‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN
 
Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 
ANNE JENTINK
Vandaag Anne Jentink. Deze voedingsspecialiste uit de Achterhoek rijdt voorop in Team BreinPijn. Ze heeft al heel wat kilometers  op de fiets afgelegd voor goede doelen. Lees zelf maar, dat hart klopt op de goede plek. Hier is haar verhaal:
 

‘Hoi, ik heet Anne Jentink, ik ben 31 jaar, geboren in Winterswijk, en samen met mijn drie zussen groot geworden in de mooie Achterhoek. Ik ben werkzaam bij Danone Nutricia Research in Utrecht als Clinical Study Manager in de Advanced Medical Nutrition. Wij ontwikkelen Medische Voeding die gebruikt wordt bij de dieetbehandeling van ziekte gerelateerde ondervoeding. In mijn vrije tijd sport ik graag (zwemmen, wielrennen en hardlopen). Het sporten geeft mij veel energie en uitdaging. Ik heb Biochemie gestudeerd in Nijmegen en aansluitend heb ik de studie Management, Beleid en Ondernemerschap in de Gezondheid en Levenswetenschappen aan de VU Amsterdam afgerond. Waarom ik deze duursportprestatie met het team van BreinPijn graag wil ondernemen? Ik vind het spannend om mijzelf fysiek en mentaal uit te dagen en om grenzen te verleggen. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om mij in te zetten voor goede doelen. Door mee te doen aan de Krachttoer van de stichting BreinPijn Nederland kan ik mij inzetten voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Het geeft mij een ontzettende voldoening dat ik voor dat doel een bijdrage kan en mag leveren. Ik heb ervaring met duursporten op de racefiets. Tijdens mijn studententijd heb ik deelgenomen aan een wielerwedstrijd van Amsterdam naar Parijs (zo’n 500 km). Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de Tour for Life, in acht dagen van Italië naar Nederland fietsen. Ook voor het goede doel, namelijk voor het Daniel den Hoed Fonds. Als ik zo’n duursport inspanning hebt verricht voor het goede doel, dan geeft me dit een enorme boost om in de toekomst weer iets te ondernemen voor een maatschappelijk belangrijk onderwerp, zoals nu: Niet Aangeboren Hersenletsel.’

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!