‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN
 
Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 
BERNADETTE FOKKENS
Vandaag Bernadette Fokkens, arts in opleing tot reumatoloog. De jongste in ons team, maar ‘make no mistake’, een zeer pittige dame. Niet zo heel veel fietservaring, maar massa’s doorzettingsvermogen:

‘Hoi, ik ben Bernadette Fokkens, 28 jaar en woon in Zwolle. Ik woon samen met mijn partner met wie ik 8,5 jaar het leven deel. Ik ben arts in opleiding voor de Reumatologie en werk nu de eerste drie jaar bij de Interne Geneeskunde. Ik heb waarschijnlijk de minste fietservaring van het hele team. Ik ben nog maar anderhalf jaar geleden begonnen met wielrennen. Maar ik ben wel altijd met sport bezig geweest. Korfbal, tennis, roeien, hardlopen, wandelen, spinning en sinds kort vooral wielrennen, mountainbiken en zwemmen. Ik ben geboren in Apeldoorn, opgegroeid in Zutphen, en ik ben geneeskunde gaan studeren in Groningen. Daar heb ik mijn master gecombineerd met een promotieonderzoek waarop ik in november 2017 ben gepromoveerd. Daarna ben ik aangenomen voor de opleiding Reumatologie die ik deels in Zwolle en deels in Groningen volg. Waarom ik deze duursportprestatie met het team van BreinPijn zo graag wil leveren? Ik vind het ontzettend gaaf om met een team naar een sportprestatie toe te werken. Ik heb eerder meegedaan aan de Elfsteden Roeimarathon waarbij ik in estafettevorm met een team van twaalf vrouwen langs en door de elf steden van Friesland heb geroeid. Om me dit keer voor een goed doel in te zetten en zo meer bekendheid voor Niet Aangeboren Hersenletsel te verwerven, geeft deze uitdaging een extra dimensie. In mijn werk krijg ik te maken met de gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel. Niet alleen wanneer dit leidt tot fysieke beperkingen, maar juist ook als dit leidt tot geheugenproblemen en/of gedragsveranderingen heeft dit een enorme impact op de patiënt en zijn of haar directe omgeving.’

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!