‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN
 
Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 
MARIETTE HEHAKAYA

Vandaag Mariëtte Hehakaya. De doorzetter in ons team. Een inspiratie voor iedereen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Een talentvolle vrouw met een aangrijpend verhaal:

 

‘Hallo, ik ben Mariëtte Hehakaya en geboren op 30 maart 1963 te Boskamp. Ik ben de oudste dame in het team. Ik werd op jonge leeftijd toegelaten tot het conservatorium om uiteindelijk uitvoerend musicus piano te worden. Op mijn dertigste werd ik getroffen door een herseninfarct. Vanaf mijn achtste rugwervel raakte ik verlamd. Ik heb met veel inspanning weer leren lopen. Ook het pianospelen kwam na vele uren studeren weer langzaam terug. Mijn kortetermijngeheugen is blijvend aangetast. Tegenwoordig geef ik les, componeer en speel mijn eigen composities, onder andere ook prikkelarme pianomuziek voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Dan kan het gebeuren dat er een deurtje in je hart en hoofd opengaat. Dat zijn momenten van geluk. Ik fiets mee met de ‘Krachttoer voor Hersenletsel’ om anderen te motiveren. En om aandacht te vragen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en wat er allemaal nog gedaan kan worden. Ik weet immers hoe belangrijk fietsen en pianospelen is om je hersens en motoriek te trainen. Daarom vind ik het een prachtig initiatief van Stichting BreinPijn Nederland. Het doel waarvoor we allemaal fietsen is: Niet Aangeboren Hersenletsel. Soms vergelijk ik de planning en trainingen van de Krachttoer met mijn eigen 24 uurs planning. Ik moet alles plannen en opschrijven, anders ben ik het kwijt. Niet Aangeboren Hersenletsel heb je 24 uur per dag en het gaat nooit meer weg. Op je hersens kan je geen pleister plakken. Als het gerepareerd is, moet je maar afwachten of alle verbindingen zich zullen herstellen. Het team van BreinPijn waarborgt een veilige en gecontroleerde sportieve prestatie, en dat geeft mij een goed wij-gevoel. Gezamenlijk toeren en als een hechte groep trainen om zo op professionele wijze de prestatie samen te verbeteren. ‘De kracht van een groep’. Alles voor het brein, wat wil je nog meer?’

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!
STEUNEN IS STORTEN!