‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN
 
Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 
MARTINE VAN DER DOES
Vandaag Martine van der Does. Nu al actief als ambassadeur voor stichting BreinPijn Nederland.
 
‘Hallo, ik ben Martine van der Does. Ik ben 39 jaar. Ik ben geboren in Leidschendam en ik woon momenteel in Den Haag. Ik werk bij het ministerie van Buitenlandse Zaken waar ik mij bezighoud met het Nederlandse beleid en de humanitaire hulp aan slachtoffers van oorlog en natuurrampen. Ik ben opgegroeid in Zoetermeer. Na mijn eindexamen op de Vrije School in Den Haag ben ik, met een tussenjaar in de Zwitserse Alpen, Bouwkunde gaan studeren in Delft. Na deze studie belandde ik in de humanitaire hulp- en noodhulpsector, en heb ik nog een opleiding in Internationale Humanitaire Hulp gedaan. Ik werkte onder andere voor Artsen zonder Grenzen, het Internationale Rode Kruis en het ministerie van Buitenlandse Zaken in verschillende door rampen en conflict getroffen landen. Ik ben ongehuwd en ik heb geen kinderen.
Waarom ik deze duursportprestatie met het team van BreinPijn graag wil leveren? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik ben tien jaar geleden zelf door een aanrijding in aanraking gekomen met wat hersenletsel met je kan doen. Wat een impact het kan hebben op je leven. Ik heb zelf heel veel geluk gehad en ben volledig hersteld, maar ik zet mij graag in om het leven van andere mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel beter te maken.
Daarnaast ben ik een fanatiek sporter en verleg ik graag mijn grenzen.
Het fietsen en het hardlopen zijn in de loop van de jaren echt een passie geworden en ik heb inmiddels behoorlijk wat toertochten gereden in binnen- en buitenland. Het werd pas echt serieus toen ik ging trainen voor de Tour for Life, een fietstocht van Italië naar Nederland in 8 dagen, inclusief een flink aantal bekende beklimmingen in de Alpen. Ik heb deze fietstocht twee keer gefietst, in 2014 om geld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen, in 2017 voor de Daniel den Hoed stichting. Nu wissel ik hardlopen in de herfst en winter af met racefietsen in de lente en zomer.’
 

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!