‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN
 
Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 
PAUL VAN DAM

Vandaag Paul van Dam. Het logistieke brein achter de Krachttoer en lid van het Kernteam. Paul wordt ook wel ‘de trainer van fietsend Nederland’ genoemd. Met zijn bedrijf Passion4Biking heeft hij al menig talent laten uitgroeien tot een fietser van formaat. Hij is de ruggengraat voor Team Breinpijn, met een overtuigende empathie voor Niet Aangeboren Hersenletsel:

‘Hallo, ik heet Paul van Dam. Op 16 maart 1961 ben ik geboren in Utrecht. Na veel omzwervingen in Nederland ben ik in 2005 in Zwolle gaan wonen. Op mijn zevende kreeg ik een racefiets en heb sindsdien heel wat kilometers gereden. Mijn eerste ‘lange’ afstand was op mijn tiende, van Lage Vuursche naar Hoogeveen, met een briefje op mijn stuur, met daarop de steden en dorpen waarlangs ik mocht rijden. Na vele toertochten, meerdaagse wedstrijden/toertochten, en single tochten door Europa, nu een mooie nieuwe uitdaging in Nederland. Elke dag is als een avontuur met ontdekkingen, nieuwe ontmoetingen, en ontwikkelingen. Ik geniet van het leven, en de dingen die ik met mijn kinderen en de mensen waar ik om geef mag beleven. Reizen, sporten, theater, een goed boek, een heerlijk etentje en een interessant gesprek, en fietsen… Ik heb veel omzwervingen gemaakt in mijn werk, bij verschillende ministeries gewerkt, gewerkt als therapeut in de forensische psychiatrie. Daarnaast ben al jaren als coach en trainer actief in de zakenwereld en in de sport. Sport is een rode draad in mijn leven. Mijn interessegebied is groot, en mensen zijn daar belangrijk in. Ik blijf het leuk vinden me te ontwikkelen op verschillende gebieden. Er valt elke dag weer wat te leren. Als zzp-er in de sport, coaching en consultancy, geef ik trainingen en coaching op meerdere vlakken en geniet van het (samen-)werken met mensen. Ik ken diverse mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en vind het belangrijk om samen met anderen een inspanning te leveren om voor deze belangrijke doelgroep iets te kunnen betekenen. Het is een prachtige uitdaging om dat met een zorgvuldig samengesteld team te volbrengen. Elke keer weer ben ik onder de indruk van de impact van Niet Aangeboren Hersenletsel op het leven van degene die het heeft en de mensen om die persoon heen. Zij zien een mens die zij uiterlijk herkennen, maar soms innerlijk niet meer. Ik vind dat erg aangrijpend.’

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!