‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN
 
Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 
ROBERT NOLTE

Vandaag Robert Nolte. Robert fietst de Krachttoer omdat hij maar al te goed weet wat Niet Aangeboren Hersenletsel kan doen met een mens. Hij is een doorzetter, deze procestechnoloog uit Zwolle. Hij wil graag zien wat bijna 650 kilometer in 24 uur voor zijn lichaam betekent:

 

‘Hoi, ik ben Robert Nolte, geboren op 18 mei 1981 in Zwolle. Ik ben 38 jaar en werk als procestechnoloog bij Astellas, een farmaceutisch bedrijf dat medicijnen maakt voor met name urologie en oncologie. Ik evalueer de processen en bekijk waar er verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Ik ben ongetrouwd, maar woon samen met Wietske en onze kinderen: zoon Ids van bijna 8 en dochter Diede van 6. We wonen in een sfeervol jaren dertig huis uit de vorige eeuw, in de wijk Wipstrik (waar ik al het nodige in geklust heb). Ik ben geboren en getogen in Zwolle. Mijn ouders komen oorspronkelijk uit het westen, maar zijn destijds ‘gevlucht’ voor de drukte. Mijn zusje Annemieke is drie jaar jonger dan ik, en woont met haar gezin ook in Zwolle. Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd, ben als vrijwilliger en bestuurslid twaalf jaar betrokken geweest bij het Bevrijdingsfestival en vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te klussen (naast sporten en lekker met het gezin eropuit trekken). Waarom ik deze duursportprestatie met het team van BreinPijn zo graag wil doen? Enerzijds wil ik me graag inzetten voor dit goede doel, omdat ik Niet Aangeboren Hersenletsel van dichtbij heb meegemaakt. Mijn vader is ‘s nachts een keer hard gevallen en heeft hersenletsel opgelopen. Daarnaast hoor ik via mijn vriendin, die revalidatiearts is, met enige regelmaat verhalen over kinderen en volwassenen die met Niet Aangeboren Hersenletsel te maken krijgen, en de impact die het op hun leven en omgeving heeft. Anderzijds vind ik het sportieve element ook een bijzondere persoonlijke uitdaging. Ik ben erg benieuwd hoe mijn mentale en fysieke weerbaarheid zal zijn tijdens de Krachttoer voor Hersenletsel. Tot deze uitdaging fietste ik voornamelijk kortere rondjes, met een uitschieter tot 150 km. Ik ben dus relatief onervaren.’

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!