‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN

Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 
WIEGER BUIJS

Vandaag Wieger Buijs. Werkt als ingenieur bij Boskalis in Rotterdam en is zo vaak mogelijk op de fiets te vinden. Hij heeft al heel wat kilometers op de fiets afgelegd en in de Krachttoer voor Hersenletsel fietst hij voor een vriend die het is overkomen. Hier is zijn verhaal:

‘Hallo, ik ben Wieger Buijs. Het is alweer 29 jaar geleden dat ik geboren ben in Delft, de studentenstad waar mijn ouders zijn blijven plakken. Na mijn kleutertijd zijn wij verhuisd naar het buitengebied in Gorssel. Naast voetballen en school vermaakte ik me altijd met urenlang grasmaaien, bomen zagen, takken hakken, heggen snoeien en klussen, aangezien de oude woonboerderij eigenhandig omgetoverd werd tot modern woonhuis. Eenmaal ‘volwassen’ ben ik weer teruggegaan naar het oude nest: Delft. Na zeven leuke jaren Civiele Techniek aan de TU Delft ben ik verhuisd naar Rotterdam. Als ingenieur ben ik inmiddels aan de slag bij Boskalis. Spelen met water en zand voor grote mensen. Omdat het buitenleven in de grote stad actief opgezocht moet worden, grijp ik elke gelegenheid aan. Dat betekent in de koude maanden op avontuur per hardloopschoen, en in de zomermaanden wordt zoveel mogelijk elke bestemming per fiets gedaan. Ieder jaar staat er ook tenminste een fietsvakantie in de planning, en dat is dan ook altijd mijn grootste favoriet. Zowel volledig bepakt en bezakt op de toerfiets en kamperen, als zo licht mogelijk gepakt op de racefiets. Ik vind het helemaal het einde. Via Bernadette Fokkens ben ik bij deze duursportprestatie van stichting Breinpijn Nederland gekomen. Toen ze vroeg of ik met haar een fietstocht wilde maken voor het goede doel, kon ik geen nee zeggen. De Krachttoer voor Hersenletsel wordt een flinke opgave. Maar na dat ik heb meegemaakt wat Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bij een vriend in zijn dagelijkse leven betekent, is 24 uur fietsen wel het minste wat we kunnen doen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.’

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!