‘KRACHTTOER VOOR HERSENLETSEL’ 2019 – TEAM BREINPIJN
 
Een wielerequipe van formaat. Zij gaan 29 en 30 juni in 24 uur 645.9 km fietsen voor Niet Aangeboren Hersenletsel georganiseerd door stichting BreinPijn Nederland ‘Helpen bij Hersenletsel’. We stellen ze één voor één aan u voor.
 

WIM FORTUIN
Vandaag Wim Fortuin. Niet alleen bedenker en organisator van de ‘Krachttoer voor Hersenletsel’, maar ook bestuurssecretaris van stichting BreinPijn Nederland:

‘Hallo, ik heet Wim Fortuin, en ik ben 53 jaar. Ik werd in Maassluis geboren op 28 december 1965. Ik woon met mijn vrouw Rianne en onze drie dochters in Brielle. De meiden zijn trouwens goeddeels uitgevlogen. Na een kleine dertig jaar als ondernemer en uitgever van een concern van huis-aan-huis bladen, ben ik tegenwoordig actief als bestuurder, investeerder, adviseur, masseur (ook van wielrenners) en als oproep-tankwagenchauffeur gevaarlijke stoffen bij de firma Schenk Tanktransport. En ik ben een idolaat sporter.
Mijn wortels liggen dus in het Maassluis van schrijver Maarten ‘t Hart. Ik ben opgegroeid in een grafisch ondernemersgezin. Ik heb een bedrijfseconomische opleiding, maar ik ben in de afgelopen jaren diverse opleidingsuitstapjes gaan maken. Veel boeit me. Waarom wil ik deze duursportprestatie met het team van BreinPijn leveren? Gezamenlijk als team de grenzen van je fysieke en mentale kunnen opzoeken, in combinatie met een zeer belangrijk maatschappelijk onderwerp komt recht uit mijn hart. Ik fiets me trouwens rot. Ik heb twee 24-uurs ervaringen op het zadel. Eén individueel en één met Bram Schot. Hij is er nu ook weer bij, en zit samen met Paul van Dam en ik in het Kernteam van BreinPijn. Leuk! Mij op sportieve wijze inspannen voor maatschappelijke doelen heb ik de afgelopen jaren veelvuldig gedaan. Ik noem ze niet allemaal op. Nu fiets ik voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Het grote aantal jeugdigen tot 24 jaar (19.000) dat elk jaar in Nederland wordt getroffen, ontroert mij enorm. Net als iedereen ken ook ik minstens twee mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, en wanneer ik iets verder kijk zelfs meer. Daar wil ik op deze sportieve manier meer aandacht voor vragen.’

U kunt ons helpen: koop 1 meter voor 1 mens! Dat kan hier: http://bit.ly/2v5TdL3 of hier: http://bit.ly/2GlsUXE onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Of stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Lees ons hele verhaal hier

DELEN IS HELEN!