Indrukwekkend veel Move’s en een emotionele hoofdprijs voor Hersenletsel
Fotografie met dank aan © Floor Snijders van Floorerend

In de wereldwijde actie ‘Let’s Move for a Better World’, die werd afgesloten op 4 april 2019, is Warren’s Sportinstituut 3e van Nederland geworden met ruim 2 miljoen MOVE’s (2.240.138)!

Gestart onder de professionele maar ook sympathieke leiding van burgemeester van Hellevoetsluis, Milène Junius, begonnen eerst 170 en eindigden 566 deelnemers met de actie ‘Let’s Move’.  Warren’s Sportinstituut heeft zich volledig ingezet voor het goede doel, Niet Aangeboren Hersenletsel. In het bijzonder voor Rowenda, een jonge vrouw van 21 die na een hersenbloeding Niet Aangeboren Hersenletsel heeft opgelopen.
Woensdagavond was de mooie en indrukwekkende prijsuitreiking door Martin Warren zelf en o.a. door Taco Meeuwsen en Wim Fortuin van Stichting BreinPijn Nederland. Er waren attenties en lovende woorden voor de top 10 van alle deelnemers.

Winnaar Aad Wesdorp met 40.000 MOVE’s kreeg een dinerbon aangeboden van Bistro & Wijnbar ZUS. Aanwezig waren ook Rowenda en haar moeder. Rowenda had een persoonlijk bedankje voor iedereen: een Brainwave en een knuffel. Rowenda en en haar moeder ontvingen van ‘enkele leden van Warren’ tevens een dinerbon. Als ambassadrice van de enorme groep van 19.000  jeugdigen en jong-volwassenen die elk jaar opnieuw Niet Aangeboren hersenletsel krijgen deed Rowenda het voorbeeldig.

Martin en Debby van Warren’s Sportinstituut schoten er vol van, Rowenda zelf ook trouwens. Wie niet? En Martin heeft al aangekondigd dat hij Rowenda kosteloos zal blijven begeleiden in haar revalidatietraject for as long as it takes.
Een speciaal dankwoord was er voor Mister Let’s Move Bertil Geldof voor zijn niet-aflatende enthousiasme en positieve energie. Voor Vivian Mijnders voor haar bijdrage bij het aanbieden van dinerbonnen voor twee personen. En voor Floor Snijders van Floorerend voor de professionele foto’s.

De prijs die Warren’s Sportinstituut heeft gewonnen is een verrassing die we bewaren voor zaterdag 11 mei aanstaande, wanneer BreinPijn Nederland de gouden Speld van Verdienste zal uitreiken in Historyland Hellevoetsluis. Het was een afronding van een heugelijk evenement. Volgend jaar weer.

Niet alleen een sportieve prestatie van formaat. Ook een diepe buiging voor het echte gevoel en de authentieke compassie van de organisatoren en deelnemers. De zorgvuldigheid waarmee Warren’s Sportinstituut Niet Aangeboren Hersenletsel en in het bijzonder Rowenda met zorg omringen is voorbeeldig. Ongekend.