De Heldenspeld van de stichting BreinPijn ‘Helpen bij Hersenletsel’ is een ereteken voor iedereen die is getroffen door Niet Aangeboren Hersenletsel.

Minister Hugo de Jonge, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, krijgt de Heldenspeld voor Niet Aangeboren Hersenletsel opgespeld door secretaris Wim Fortuin van de de stichting BreinPijn ‘Helpen bij Hersenletsel’.

Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en viceminister- president, heeft dinsdagavond 13 maart van de de stichting BreinPijn ‘Helpen bij Hersenletsel’ de heldenspeld ontvangen. Dit als onderdeel van de actie Nederland: ‘Wees een Held, Koop een Speld!’ De minister kreeg uitgelegd wat het belang is van aandacht en innovatie voor de aandoeningen van het brein – een groeiende zorg in Nederland.

Één op de vier Nederlanders heeft hersenletsel. Van die groep heeft bijna een miljoen Nederlanders een vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Elk jaar komen er 40.000 cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel bij, waaronder 19.000 kinderen en jeugdigen tot 20 jaar. Elk jaar opnieuw! Niet Aangeboren Hersenletsel ontstaat bijvoorbeeld door ongelukken, beroertes, infarcten, TIA’s, reanimaties of vroeggeboorten.

De de stichting BreinPijn ‘Helpen bij Hersenletsel’ heeft sinds 2017 een landelijke crowdfundingscampagne met als slogan: ‘Wees een Held, Koop een Speld!’. Fraaie verzilverde spelden met onze hersenen in de vorm van vier gestileerde hartjes en daar omheen de woorden Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De ‘heldenspelden’ zijn bedoeld voor iedereen die werkt met, zorgt voor of sympathiseert met cliënten met NAH. De ‘heldenspelden’ vestigen als vanzelfsprekend de aandacht op Niet Aangeboren Hersenletsel in het algemeen. Ze zijn te koop voor eenieder die het doel van de stichting een warm hart toedraagt. U steunt actief het Innovatiefonds voor hersenletsel van de stichting BreinPijn ‘Helpen bij Hersenletsel’ .

Hugo de Jonge vindt net als de landelijk actieve de stichting BreinPijn ‘Helpen bij Hersenletsel’ dat iedereen in Nederland de ruimte moet krijgen om volwaardig mee te kunnen doen aan onze samenleving. Als je een beperking hebt, mag dat geen reden zijn om langs de kant te staan. De Minister werkt aan een zorgzamere samenleving en als de aandacht voor dat doel kan worden onderstreept met het dragen van de Heldenspeld van de de stichting BreinPijn ‘Helpen bij Hersenletsel’, dan doet hij dat met volle overtuiging.

De crowdfundingscampagne ‘Wees een Held, Koop een Speld!’ in de Social Media is een doorslaand succes aan het worden.

Hier zijn wat links:

Facebook
LinkedIn

https://twitter.com/NAHNUNEDERLAND

En hier in onze webwinkel kunt u zo’n bijzondere heldenspeld kopen.