BLOEMEN ZEGGEN HET VOOR BREINPIJN
De voordelen van de voorverkoop – wees er snel bij!

‘Het stilleven en het stilsterven’
Veronique Stern, kwam op het verrassende idee om een boeket uitgebloeide bloemen dat op de bodem van de kliko mooi lag te wezen eens op de gevoelige plaat vast te leggen. En wat denkt u? Dat werd een verdraaid fraaie foto. Kunst eigenlijk. Barokke kunst van de vergankelijkheid. Zonder pretenties overigens. Maar ze kon er niet mee ophouden. En zo volgden er in de loop der tijd meer kunstwerkjes van zieltogende flora. ‘Art de Kliko’ was geboren. Beeldend kunstenaar en illustrator Anja C. Pieké maakte er op verzoek van Veronique een twintigtal bijzondere botanische bloemaquarellen bij. Naast veelzeggende citaten over bloemen en bloeisels die Veronique verzamelde, vroeg ze schrijver en kunsthistoricus Taco Meeuwsen om een inleidende tekst waarin het bloemstilleven door de kunsthistorie heen op licht ironische wijze geschilderd wordt. En voor je het weet heb je een kloek boek in kleur over bloemen, het boeket in de kliko, het stilleven en het stilsterven.

Een voorbeeld van een bladspiegel uit het boek ‘Art de Kliko’.

BreinPijn Nederland
Veronique Stern besloot om de hele opbrengst van het boek te schenken aan een goed doel: de stichting BreinPijn Nederland, die zich inzet voor de verbetering van de dagelijkse levenskwaliteit van de ruim 650.000 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel in Nederland. Ook bij de groep van mensen die zijn aangedaan door Niet Aangeboren Hersenletsel is de terminologie ‘stil leven en stil sterven’ helaas op z’n plaats. En dat moet anders. 19.000 kinderen die elk jaar in Nederland Niet Aangeboren Hersenletsel krijgen is een onaanvaardbaar hoog aantal, en het kan drastisch naar beneden. En u kunt er wat aan doen. Help stichting BreinPijn helpen. Dat betekent: u schaft een boek aan waar u blij van wordt, én u maakt een heleboel anderen die het hard nodig hebben ook een beetje blijer. Dat doen de bloemen van Veronique Stern ook.

Neem een kijkje in het boek
We hebben in deze brochure een korte presentatie gemaakt van het boek ‘Art de Kliko’. Zo krijgt u een goed beeld van wat u aanschaft. ‘Art de Kliko’ is een 96 pagina’s tellende hardcover, genaaid en gebonden in een staand formaat van 17 bij 24 cm. Het hele boek is full color en voorzien van smaakvolle kapitaalbandjes en een kleurrijk schutvel. U krijgt een impressie van de voor- en de achterzijde en van een tweetal bladspiegels in het boek. Er zijn twee afbeeldingen van een ingelijste botanische aquarel te zien. De 20 botanische aquarellen van Anja C. Pieké (die zelf Niet Aangeboren Hersenletsel heeft) zijn kosteloos voor ons ingelijst door beeldend kunstenaar Wim van Willegen. Ze zijn bedoeld voor de leukste veiling van het jaar 2019 op vrijdagavond 27 september van 18.30 tot 22.30 uur in de foyer en de bibliotheek van het Cultuurhuis ‘De Nieuwe Veste’, Opzoomerlaan 106, 3221 AP Hellevoetsluis. Onder het toeziend oog van de notaris zal Wim Fortuin uit Brielle de vrolijke veilingmeester zijn, en Taco Meeuwsen zal de ingelijste prenten met een korte toelichting aanbrengen. Veronique Stern en Anja C. Pieké zijn er ook om het boek signeren.

Een voorbeeld van een bladspiegel uit het boek ‘Art de Kliko’.

Voorverkoop
Er bestaat de mogelijkheid om nu al een uniek exemplaar van het boek aan te schaffen. Door uw aankoop vooraf kan Uitgeverij ErgensinHolland het boek ‘Art de Kliko’ sneller realiseren. U heeft het dus eerder in huis. U krijgt de eerste keus en staat voor in de rij. Veronique zal namelijk de eerste 100 exemplaren van ‘Art de Kliko’ met de hand nummeren en signeren, en van een opdracht voorzien, en Anja zal dat eveneens doen. Maar er is meer. Wat krijgt u als voorintekenaar erbij? Een unieke boekenlegger door Anja C. Pieké geschilderd en uitgegeven in een gelimiteerde serie van 100 exemplaren. U bent de eerste koper en krijgt dus als eerste een VIP-uitnodiging voor de veiling van de botanische aquarellen van Anja C. Pieké. U heeft het boek dan al, en dat stelt u in staat om de bloem van uw voorkeur ingelijst en wel te bemachtigen.De gehele opbrengst van de veiling gaat eveneens naar het door Veronique uitgekozen goede doel.

Een klassiek ingelijste botanische aquarel van Anja C. Pieké.

Hoe wordt dit unieke boek van mij?
De voorverkoop gaat over 100 unieke boeken. Zolang de voorraad van 100 eerste boeken strekt kunt u dit doen:
1. U krijgt het gesigneerde boek ‘Art de Kliko’, de boekenlegger, en de VIP-uitnodiging voor de veiling wanneer u het voorverkooppakket voor 10 september à € 31,50 (inclusief € 6,50 verzendkosten) koopt in de webshop van Uitgeverij ErgensinHolland via de volgende link: http://bit.ly/2LRXH2s
2. Of u maakt € 31,50 (inclusief € 6,50 verzendkosten) over op bankrekening:
NL74 RABO 0308 7514 69 van Uitgeverij ErgensinHolland onder vermelding van ‘Art de Kliko Direct’.

Vermeld in de notitie bij uw aankoop of en welke opdracht u graag zou willen laten vermelden door Veronique Stern! Maak het niet te lang, maar maak uw boek persoonlijk.

Een klassiek ingelijste botanische aquarel van Anja C. Pieké.

Ja ik wil BreinPijn helpen
Natuurlijk, ik wil dat unieke, genummerde en gesigneerde boek van Veronique Stern met die bijzondere boekenlegger gewoon nu al kopen! Ik ga naar deze link en betaal direct: http://bit.ly/2SNDAmL
Of ik maakt € 31,50 (inclusief € 6,50 verzendkosten) over op bankrekening:
NL74 RABO 0308 7514 69 van Uitgeverij ErgensinHolland onder vermelding van ‘Art de Kliko Direct’. Vergeet niet om uw naam en adres te vermelden bij uw overschrijving!
Ik heb betaald en krijg mijn exemplaar uiterlijk 16 september thuisbezorgd!

Bloemenboek voor u, BreinPijn blij
Maakt u zich geen zorgen, wij zorgen voor u. Het voorverkooppakket is na betaling voor u gereserveerd. U krijgt het bezorgd zodra ‘Art de Kliko’ is verschenen, en dat is uiterlijk 16 september 2019. Dan wordt het pas echt leuk.

 De unieke boekenlegger voor de eerste honderd kopers. Dat mag u niet missen! Op is op.

Veronique Stern heeft voor stichting BreinPijn Nederland een uniek boek gemaakt, en samen met de veiling van de botanische aquarellen van Anja C. Pieké, past de actie ‘VERONIQUE FOTOGRAFEERT’ precies binnen de doelstellingen van BreinPijn. Bedankt Veronique, voor je creativiteit en je gulle gave.